Comenzile din perioada reducerilor pot avea intarzieri de 7-10 zile lucratoare

Rețete de Crăciun și Revelion. Simple si Deosebite!

RETETE DE CRACIUN SI REVELION

Decembrie, luna cadourilor, sărbătorilor, luna bucuriei, dar și luna când gospodinele pornesc cuptorul, iar în casă se simte mirosul de cozonac cald sau friptura frageda si rumena. Momentul când căutăm rețete deosebite pentru a le pune pe masa invitaților în ziua de Crăciun.

Suntem alături de tine și dorim să îți ușurăm munca, așadar îți prezentăm rețetele de Crăciun si de Revelion cele mai deosebite și delicioase. Să nu te gândești că sunt și cele mai sofisticate, avem și rețete simple de gătit, dar delicioase la gust.

O rețetă de Crăciun deosebită care își merită locul pe masa ta de Craciun este rețeta faimosului Jamie Oliver – Friptură de vită cu gutui

Friptură de vită cu gutui by Jamie Oliver

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 10 cepe mici, tăiate în jumate
  • 3 căței de usturoi, tăiați marunt
  • 2 gutui decojite și tăiate
  • 2 kg carne de vită, tăiate în bucăți
  • 18 roșii cherry sau 400 grame roșii taiate cubulete
  • 1 cană pastă de roșii
  • 1 lingură piure de roșii
  • 1-2 bețe scorțișoară
  • 2-3 frunze de dafin
  • 1 lingură ienibahar
  • 1 pahar de vin roșu sec
  • orez sau paste fierte

Mod de preparare:

Adaugă usturoiul și ceapa în uleiul încins și sotează-le 5 minute, până când se înmoaie, iar apoi scoate-le din tigaie și pune-le deoparte. În aceeași tigaie pune bucățile de gutuie și sotează-le 5 minute și pe ele, să se înmoaie. Scoate-le și pune-le deoparte.

Dacă nu dorești ca acestea să capete o culoare maronie, le poți ține în apă minerală, până vei avea nevoie de ele în prepararea mâncării.

Adaugă carnea de vită în tigaie și prăjește-o 10 minute, pentru a căpăta o culoare maronie pe toate părțile. Peste carne, adaugă ceapa și usturoiul făcute la început, apoi pune și roșiile, pasta de tomate, piureul de roșii, scorțișoara, frunzele de dafin, ienibaharul și vinul. Adaugă suficient de multă apă încât să acopere ușor friptura. Amestecă bine, iar cand a ajuns la punctul de fierbere, lasă mâncarea la foc mic, timp de o oră.

După o oră adaugă gutuile pe care le-ai pus deoparte, amestecă și mai ține pe foc încă 30-60 de minute.

La final ar trebui ca friptura sa fie fragedă, iar sosul să se fi îngroșat.

Această friptura o poți servi alături de orez sau cartofi bine rumeniți în cuptor.

 

Nu-i așa că sună bine și este o rețetă de Crăciun deosebită? În cazul în care printre invitați sau membrii familiei se numără și persoane vegetariene, avem pentru tine și o rețetă vegetariană.

 

Cranberry Brie Bites – Mini tarte cu brie și sos de merisoare

Aproximativ de 35 de minute ai nevoie pentru a găti această rețetă vegetariană. Poate fi si vegana daca inlocuiești brie cu o brânză din caju.

Iată de ce ingrediente ai nevoie:

  • un aluat gata pregătit;
  • spray de gătit cu ulei de măsline sau orice alt tip de ulei,;
  • făină;
  • brânză brie sau brânză vegană de caju;
  • sos de merisoare (sau afine roșii)
  • nuci pecan tocate;
  • 6 crenguțe de rozmarin.

După ce aveți toate ingredientele pregătite puteți începe prepararea rețetei. Preîncălziți cuptorul la 375°F sau 190°C și ungeți formele de mini brioșe cu spray-ul de gătit.

Pe o suprafață ușor înfăinată, întindeți aluatul și tăiați-l în atâtea pătrate câte are tava pentru brioșe. Așezați pătratele în formele de brioșe, iar apoi adăugați bucățele de brânză. Peste pune-ți o linguriță de sos de fructe de pădure, câteva nuci pecan și o crenguță de rozmarin. Coaceți aproximativ 15 minute, până când aluatul devine auriu.

 

Până aici totul sună delicios și deja simțim cum intrăm în starea sărbătorilor. Dar asta nu este tot! Pe lângă rețeta deosebită și rețeta specială ți-am pregătit și o rețetă de revelion. Nu este o rețetă tradițională obișnuită, ci o rețetă de Revelion deosebită.

În seara dintre ani tradiția spune că este bine să mâncăm pește, ca sa trecem lin prin an, așa cum trece peștele prin apă. Așadar, ți-am pregătit o rețetă simplă cu pește ca să nu petreci mult timp în bucătărie.

 

Somon la cuptor în crustă de portocală și parmezan

Ingrediente:

  • 4 fileuri de somon proaspăt;
  • 40 de grame de panko (sau pesmet)
  • 15 grame de parmezan proaspăt ras;
  • 1 gram de coajă de portocală rasă (aproximativ o linguriță)
  • 15 grame de migdale tocate;
  • 1/2 ceapă verde;
  • piper negru proaspăt măcinat;
  • ghimbir pudră;
  • 50 de grame de ulei de măsline extravirgin;

Mod de preparare:

  • Preîncălziți cuptorul la 210 ° C cu căldură sus și jos.
  • Pregătiți tava de cuptor, pune-ți o hârtie de copt pe care o ungeți cu ulei de măsline apoi acoperiți-o cu folie de aluminiu.
  • Puneți într-un vas panko, parmezanul proaspăt ras, coaja de portocală (puteți folosi coaja uscată dacă aveți, sau proaspăt rasă), migdalele tocate și ceapa verde.
  • Adăugăm pudra de ghimbir (după gust) și piperul negru
  • Amestecăm bine cu o lingură și apoi adăugăm uleiul de măsline.
  • Curățați bine fileurile de somon, asigurați-vă că nu au oase și uscați-le bine cu hârtie de bucătărie.
  • Așezați-le pe tava de copt și acoperiți-le cu grijă cu preparatul care va forma crusta crocantă după coacere. Apăsați ușor pentru a se lipi bine.
  • Coaceți aproximativ 15 minute
  • Serviți preparatul alături de sparanghel și orez negru cu unt.

 

Ca să-ți îndulcești invitații, avem o rețetă deosebită pentru desert. Ușor de preparat și bună de te lingi pe degete. Cui nu-i place desertul? Este felul de mâncare pe care toată lumea îl așteaptă cu nerăbdare. Dacă e și cu ciocolată e și mai bine.

 

Tartă Ciocolată Pisi

Ingrediente aluat:

  • 2 gălbenușuri ou
  • 3 linguri de zahăr
  • 2/3 unt- pachet de 200 g
  • O cană 1/2 făină

Amestecăm gălbenușurile cu zahărul și untul și amestecăm până devine cremă. Apoi adăugăm treptat făina. Aluatul trebuie să fie unul moale, dar ușor sfărâmicios. Punem aluatul în tavă pe care îl vom întinde cu mână și îl lăsăm la rece 20-30 minute.

Ingrediente Cremă:

  • 400 ml smântână de gătit
  • 2 gălbenușuri de ou
  • 200 g ciocolată neagră cu portocala

 

Mod de preparare:

Într-o oală cu fund gros se pune smântâna și apoi ciocolata neagră, lăsăm pe foc până se topește ciocolata. Se lasă la răcit și apoi se adaugă gălbenușurile.

Se pune în tavă peste aluat și se coace timp de 50 de minute la 180/190 grade.

Simplu, nu-i așa?

 

 

Știi momentul ăla in care apar toți invitații, se așează la masă și ar ciugulii ceva? Sigur că îl știi, iar noi avem rețeta perfectă pentru acel moment.

O rețetă de Crăciun simplă tip aperitiv, pe care o poți folosi și de Revelion. O rețetă care nu necesită mult timp de preparare și este absolut delicioasă. Această rețetă este o rețetă tradițională în Anglia, dar cum cârnăciorii sunt si printre favoriții noștri, își merită locul pe masa noastră.

 

Cârnăciori înveliți în bacon

Ingrediente:

  • 6 felii de bacon
  • 18 cârnați( cârnați de bere, cârnați picanți sau orice alt tip de cârnați scurti)

Mod de preparare:

  • Preîncălziți cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 7
  • Înveliți fiecare cârnăcior în bacon, iar apoi așezați-i în tavă
  • Gătiți în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30 de minute sau până când sunt crocanți.

Această rețetă este întotdeauna un succes la copii. Dar și adulții vor fi încântați și vor cere porție dublă.

Sărbătoarea Nasterii lui Iisus, dar și trecerea într-un an nou este momentul în care familia se reunește și cei dragi  petrec câteva momente împreună. Iar aceste momente trebuie să fie de neuitat. Cum altcumva dacă nu cu masa plină de bunătăți și multă iubire. Ne dorim ca rețetele de crăciun și de revelion să-ți fie de folos și să te bucuri cu cei apropiați de preparatele pe care le vei găti.